Blog

Budi i ti “JAČI OD STRAHA”!

U poslednjoj nedelji avgusta pokrenut je online projekat “Jači od straha” sa željom da edukuje javnost o prevenciji i svim pratećim znacima i siptomima najrasprostranjenijih oblika karcinoma. U Srbiji svake godine od nekog oblika kancera oboli više od 37.000 ljudi, a kako bi porazili ovu mračnu statistiku www.JaciOdStraha.rs kroz edukativne i informativne sadržaje u narednim mesecima aktivno će ukazivati na značaj prevencije i nesebično pružati podršku obolelima i njihovim porodicama. Nosilac projekta je Udruženje „Evropa Dona Srbija“.

Svakog sata karcinom dojke dijagnostikuje se kod 53 žene u Evropi, dok 14 miliona ljudi u svetu godišnje oboli od ove bolesti. Te brojke su poražavajuće i u konstantnom porastu, a ovaj trend nažalost prati i Srbija.

U okviru projekta „Jači od straha“ u planu su brojne kreativne i edukativne aktivacije i učeše brojnih javnih ličnosti koje su pokazale interes da nesebično pruže podršku projektu. Među prvima stigla je podrška Ženskog fudbalskog kluba “Rad”.

Pogledajte video klip

Pokretanjem veb stranice www.jaciodstraha.rs i zvanično je označen početak istoimenog edukativnog projekta, a gde se može pročitati sve o uzrocima malignih bolesti, simpotomima, načinima ranog otkrivanja, mogućnosti lečenja uz stručne savete suportivne onkologije. Svaki posetilac na sajtu može postaviti pitanje na ovu temu ili podeliti lična iskustva i mišljenja. Odgovore na pitanja davaće tim stručnjaka iz oblasti onkologije.

www.jaciodstraha.rs
www.facebook.com/jaciodstraha/
Instagram #jaciodstraha